Hval
Ved oppstarten i 1947 var hvalkjøtt selskapets viktigste inntektskilde, og Karsten J. Ellingsen var Norges største mottaker av hval.
Kunnskap og tradisjoner har gått i arv i mange generasjoner. I dag er mottak av hvalkjøtt mest som en kuriositet for oss. Kjøttets fortreffelighet er uforandret. Vi handler fortsatt med fersk hvalbiff i sommersesongen, og frosset hvalbiff resten av året.
Viltkjøtt fra havet er bærekraftig
Hval er en av de mest miljøvennlige kjøttråvarer du kan få tak i. Hvalen lever fritt i naturen uten noen form for oppfôring, vannforbruk eller kjemikaliebruk. Hval er dessuten kortreist, lokal mat, hvor hvalkjøttet gir arbeidsplasser i lokalsamfunn i Norge.

Hval med kvalitetsstandard
Norsk hval er svært mørt og smaksrikt viltkjøtt. For at kjøttets gode smak og egenskaper skal bevares helt fram til forbruker må kjøttet håndteres riktig fra fangst til bord.
Ellingsen Seafood produserer under merkevaren Norsk Hval, som har en egen kvalitetsstandard.
Kvalitetskravene knyttes til kvalitet på dyret, fangst, behandling, lagring, produksjon og holdbarhet, samt pakking, merking med fangstdato og transport.
Som en garanti for at kjøttet er produsert etter kvalitetsstandard er det utviklet et eget kvalitetsmerke.