Hvitfisk
Ellingsen Seafood har tradisjonelt mottak av torsk og annen hvitfisk i Skrova. Det meste av fisken selges fersk i vintersesongen.
Etter mange års pause produserer vi igjen tørrfisk – fortsatt av ypperste kvalitet. Det som ikke selges fersk eller henges, blir saltet. Tørrfisken eksporteres til Italia, og saltfisken til Portugal.
Tørrfisk
Tørrfisk er i hovedsak tørket torsk. Fisken sløyes og deles langs ryggen før den henges til tørk. Betegnelsen kan også brukes om andre tørkede fiskearter. Torsken, eller skreien, kommer inn til norskekysten i store mengder for å gyte om våren. Mennesker har brukt denne ressursen langt tilbake i tid.

Historien startet med hvitfisk
Da Karsten etablerte K. J. Ellingsen i 1947, var det hvitfisk og hval som dannet grunnlaget for drift. I flere hundre år, ja helt tilbake til Vikingetida, hadde det årlige skreifisket satt sitt preg på Lofoten med tusenvis av fiskere fra Vestlandet i sør til Finnmark i nord. Dette eventyret var Skrova en del av. Lofotfiske varierte med gode år og svartår. Det var mye slit med små båter, dårlig vær og kalde klær. Mange dro hjem med mer gjeld enn da de kom.