Matfiskanlegg
Vår laks vokser opp på naturskjønne lokaliteter kun en brønnbåtreise unna slakteriet.
Lorem ipsum
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nihil sane. Duarum enim vitarum nobis erunt instituta capienda. Duo Reges: constructio interrete. Erit enim mecum, si tecum erit. Haeret in salebra. Paria sunt igitur. Sed tamen intellego quid velit.

Produksjon
Smolt kommer fra eget eller nærliggende settefiskanlegg. Størrelsen varierer fra ca 80-200 gram. Vi etterstreber helårlig drift ved vårt slakteri i Skrova, og derfor sjøsetter vi laks 3 ganger i året: vårsmolt, høstsmolt og vintersmolt. Fisken vokser til 5,0 kg på 12-18 måneder. Når fisken er klar for slakting, hentes den levende med brønnbåt på lokaliteten, og fraktes til eget slakteri i Skrova.
Drift
Alle våre lokaliteter har sirkulære mærer. Her har fisken god plass! Se tegning under.
I tilknytning til anlegget, har vi fôrflåter. Flåtene fungerer både som matsentral til fisken, i tillegg til å være bolig for våre ansatte. De fleste av våre medarbeidere jobber i turnus og bor på flåtene når de er på jobb.
Fisken får stell hver dag. Det er nedfelt i akvakulturdriftsforskriften. Det er veldig mange lover og forskrifter som sikrer laksen godt vern. Det er vi glade for, for dyrevelferd er svært viktig for oss.


Lokaliteter
Våre lokaliteter er spredt i seks kommuner: Flakstad, Vågan, Hadsel, Lødingen, Tjeldsund og Hamarøy.
Miljø er svært viktig for både oss og laksen. Vi må derfor sikre at fisken får de aller beste oppvekstforhold. Det tas jevnlige prøver av havbunnen for å sikre at utslipp fra vår produksjon er en positiv gjødsling og ikke en negativ forurensing. Myndighetene krever derfor jevnlig miljøundersøkelser, og nesten 100% av alle lokaliteter i Norge ligger på tilstandsklasse I og II (best og nest best).
Laksens oppvekstvilkår
Underveis i produksjonen måles ulike miljøparameter for å sikre de beste oppvekstvilkår for fisken. Et godt miljø for laksen er viktig for oss, for da trives den best og vokser godt. Med gode vaksiner, godt fôr og godt stell, forsøker vi å ta best mulig vare på fisken vår.
Myte: Fisken har dårlig plass
Alle våre lokaliteter har sirkulære mærer. Her har fisken god plass!

